GEDACHTE AAN SERRY
Serry Yntema (1965-2018)

Vorig jaar op 29 juli kwam er een bericht dat iedereen in Lonneker, en veel mensen daarbuiten, vol ongeloof aanhoorden. Serry Yntema was ’s nachts in zijn slaap overleden.

Zelden een bericht gehoord dat zo als een mokerslag binnenkwam. Ongelooflijk nieuws.

Serry stond nog midden in het leven en was nog maar 53 jaar.

Bijna iedereen had hem in de dagen voor zijn overlijden nog wel gezien of gesproken. Was het niet op de tennisbaan, of bij het Sponsortoernooi, dan wel staand voor zijn winkel en waarschijnlijk een sigaartje rokend. En nu is het al bijna weer een jaar geleden. De tijd vliegt.

 

En toch willen wij als organisatie graag nog even stil staan bij zijn overlijden. Serry was namelijk niet alleen jarenlang trouwe sponsor van zijn team, maar heeft ook als vrijwilliger vele uren aan ons toernooi besteed. Elk jaar als de bardiensten verdeeld moesten worden, kwam hij als een van de eersten met het verzoek of hij op de feestavond bardienst mocht draaien. Vond ie prachtig. Moest het wel druk zijn, anders vond hij er niks aan. Vorig jaar hadden we voor het eerst een buitenbar en dat leek ons een mooi projectje voor Serry. Halverwege de avond had hij al spijt. Het was hem veel te rustig en hij maakte al snel duidelijk dat hij volgend jaar weer gewoon binnen achter de bar wilde staan.

Ook ’s nachts bij het opruimen na het feest hielp hij altijd mee. En net zo’n zekerheidje als dat hij bardienst draaide, was het ook dat er dan een blad met lege glazen sneuvelde.

 

Als sponsor maakte hij er altijd een wedstrijdje van om zijn team als eerste aan te melden voor het toernooi. De uitnodigingen waren nog niet verstuurd, of de aanmelding was al binnen. En dus was het team met de langste sponsornaam, Servicepunt Post/ Drogisterij/ Kadoshop Serry & Jacqueline weer van de partij. En elk jaar was het weer een uitdaging om al die logo’s op het shirt gedrukt te krijgen!

Serry was niet alleen de trotse sponsor, maar ook aanvoerder en speler van het team.

Helaas heeft hijzelf ook regelmatig níet kunnen spelen. Ik ken weinig mensen die op zulke rare manieren blessures hebben opgelopen als Serry!

 

Over Serry zijn vele verhalen te vertellen. Vraag zijn team maar eens naar het verhaal van de verloren (bij het Sponsortoernooi gewonnen) bonnen van Sprakel!

Hij was altijd ‘aanwezig’ en zijn opmerkingen zijn legendarisch. Soms onbenullig, maar altijd duidelijk, recht voor z’n raap en eerlijk. En hij was nooit te beroerd om iemand te helpen of de handen uit de mouwen te steken.

 

Serry noemde de spelers van zijn team altijd ‘Miene Jongs’. Hoe mooi is het dan ook dat zijn team doorgaat met Jacqueline Yntema als sponsor, en dit jaar als eerbetoon aan Serry onder de naam ‘Miene Jongs, Kapsalon Jacqueline’ deelneemt.

 

Wij wensen ze heel veel succes!

 

 

 

© 2020 by TBOY

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon